Yin-Ju Chen, Tamás Kaszás, Sam Keogh
The Mindful Intervention
15.07–​16.09.2018
Terug naar overzicht

The Mindful Intervention

Met Yin-Ju Chen, Tamás Kaszás en Sam Keogh

Elk seizoen worden kunstenaars uitgenodigd om interventies in en rond het fort te doen. Deze zomer werkt het Kunstfort samen met het reizende kunstproject The Mindful, geïnitieerd door onafhankelijk onderzoeker / curator Kerstin Winking (Duitsland). De komende jaren zal The Mindful aanhaken op internationale locaties en met verschillende partners. Het project is geïnspireerd door Ursula Le Guin’s The Dispossessed (1974). In deze sciencefictionroman, die honderden jaren in de toekomst speelt, is the Mindful een ruimteschip dat vrachten vervoert tussen schepen. Het project eigent zich de naam van de Mindful toe, omdat het zich net als het denkbeeldige ruimteschip ook van plek naar plek beweegt, steeds weer nieuwe contexten en ‘werelden’ betredend. The Mindful Intervention bij Nederlandse partner Kunstfort bij Vijfhuizen lanceert het project met drie installaties van de kunstenaars Yin-Ju Chen (Taiwan, 1977), Tamás Kaszás (Hongarije, 1976) en Sam Keogh (Ierland, 1985). De samenwerking is bovendien onderdeel van het overkoepelende sciencefiction-thema van de Kunstfortprogrammering.

Feestelijke opening op zondag 15 juli 15.00 in aanwezigheid van de kunstenaars. Openingspeech om 15.30, gevolgd door muziek, en een artist talk met Yin-Ju Chen en Kerstin Winking.

Download het persbericht hier.

Deze zomer eveneens op het Kunstfort:
– Timo Nasseri – Uncertain Phases (Genieloods)
– Botond Keresztesi – H.B.O. (Hubbard’s Best Of) in het fort
– Interventies in en rond het fort door Rachel de Joode en Lola Pertsowsky

The Mindful Intervention is een samenwerking tussen VRIZA en Kunstfort bij Vijfhuizen. The Mindful Intervention wordt mede mogelijk gemaakt door National Culture and Arts Foundation, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Stokroos en Kunstfort bij Vijfhuizen.

Yin-Ju Chen, Reverberation of the Pleiades, 2018 (c) Kunstfort bij Vijfhuizen. Photo: Simon Trel

Yin-Ju Chen, Reverberation of the Pleiades, 2018 (c) Kunstfort bij Vijfhuizen. Photo: Simon Trel

Yin-Ju Chen, Reverberation of the Pleiades, 2018 (c) Kunstfort bij Vijfhuizen. Photo: Simon Trel

Terug naar begin