Nieuwsbericht
Sharon Gesthuizen: nieuwe zakelijk leider Kunstfort
27.07–​09.08.2020
Terug naar overzicht

Vijfhuizen, 27 juli 2020

Kunstfort bij Vijfhuizen is verheugd dat Sharon Gesthuizen per 1 augustus de organisatie zal versterken als zakelijk leider.

Sharon is een veelzijdig en geëngageerd alumnus van kunsthogeschool ArtEZ (Arnhem, Vrije Kunst). Ze heeft ruim 10 jaar in de Tweede Kamer gezeten en is momenteel ondernemer, bestuurder en toezichthouder – onder andere bij Stroom, Den Haag, en HKU, Utrecht. Samen met Zippora Elders, die in juli 2016 aantrad als artistiek directeur en sinds 2018 directeur is, zal zij verantwoordelijkheid dragen voor de ontwikkeling en uitvoering van het zakelijke beleid van het Kunstfort.

Sharon: ‘Ik vind het heerlijk om binnenkort bij het Kunstfort aan de slag te gaan! Mijn wil om zaken voor iedereen goed, efficiënt en helder te regelen kan ik daar combineren met mijn grote liefde voor kunst. De omgeving en het Kunstfort zijn inspirerend, en ik zie uit naar een mooie samenwerking met het team.’

Het Kunstfort is een unieke kunstinstelling voor erfgoed, beeldende kunst en ontwerp in de metropoolregio Amsterdam. Internationaal discours, natuurrijke omgeving en lokale onderscheiding bekrachtigen elkaar in vruchtbare synergie. Met deze energieke aanvulling op een reeds stevig team zal de organisatie verder kunnen bloeien en haar eigenzinnige bijdrage in het veld vergroten.

Foto: Phil Nijhuis (Trouw)

Terug naar begin