De klank van het landschap
LUID LAND
16.06–​08.07.2012
Terug naar overzicht

De voorjaarstentoonstelling in 2012, Luid Land, gaat over de klank van het landschap in de beeldende kunst en in de Haarlemmermeer. Over de impact van startende en landende vliegtuigen, maar ook over de vele geluiden van de mens, de natuur en de stilteplekken rond de Stelling van Amsterdam. In het geïsoleerde fort maken kunstenaars de landschappen van de verbeelding zichtbaar en hoorbaar: kunst als figuurlijk antigeluid.
We kunnen wegdromen bij de video-animaties van Jacco Olivier en Julia Willms, die beiden het traditionele landschapsschilderij in beweging en klank vertalen. Geluidskunstenaar Mark Bain geeft een stem aan de specifieke architectuur van het fort en de bijbehorende Genieloods. En Sarah van Sonsbeeck laat ons in twee ‘stilte’-installaties de werking van geluidsisolatie ervaren.

LUID LAND, De klank van het landschap.Luid Land, gaat over de klank van het landschap in de beeldende kunst en in de Haarlemmermeer. Over de impact van startende en landende vliegtuigen, maar ook over de vele geluiden van de mens, de natuur en de stilteplekken rond de Stelling van Amsterdam. Curator: Iris Dik

Terug naar begin