#KunstfortSprouts
Jacob Dwyer & Arif Kornweitz, The Devil Museum, 2020 (online kunstwerk)
16.12–​17.01.2020
Terug naar overzicht

The Devil Museum is het nieuwste audiodrama van Jacob Dwyer, waarin we luisteren naar het dagboek van een man die de taak heeft drieduizend duivel-sculpturen van een museum te fotograferen. Het werk combineert veldopnames met originele muzikale composities van Kareem Lotfy en Jacob Oostra. Afgelopen september remixte Arif Kornweitz fragmenten uit het stuk met een selectie van tracks (inclusief zijn eigen) en creëerde deze ​​mix voor RUBBER met de titel DMT (The Devil Museum).

Jacob Dwyer verbleef in 2017 in het Kunstfort en maakte ’s nachts op het eiland het werk Moot Steam dat later zowel in het fort als extern in een samenwerking met Paviljoen Welgelegen in Haarlem is gepresenteerd. Arif draaide als dj op de feestelijke opening van de tentoonstelling Erik Andriesse, mede geïnspireerd door Andriesse’s platencollectie.

Jacob Dwyer (VK) woont en werkt in Amsterdam. Zijn werk draait vaak om persoonlijke ontmoetingen die evengoed als fabels of ketterijen kunnen worden beschouwd. Hij studeerde Experimentele Film aan de Kingston University en voltooide een residency bij De Ateliers (Amsterdam).

Arif Kornweitz (DE) werkt veel met geluid en is mede-oprichter van Ja Ja Ja Nee Nee Nee, een online radiostation voor de kunsten. Hij is verbonden aan KIM, een onderzoeksgroep over kritische kunstmatige intelligentie aan de University for Arts and Design Karlsruhe.

The Devil Museum verschijnt begin volgend jaar op vinyl bij Mana Records. De muziek van Arif zal volgend jaar op zijn outlet UUUUSE verschijnen.

Audio 42 minutes. Courtesy the artists. 2020. The entire mix can be listened to on soundcloud.
jacobdwyer.com / arifkornweitz.com

 

Terug naar begin