Rietveld Academie studenten DesignLab
FOR[T]SIGHT
08.12–​17.12.2023
Terug naar overzicht

Gerrit Rietveld studenten DesignLAB

FOR[T]SIGHT

08.12–​17.12.2023

‘FOR[T]SIGHT’ is een 10-daagse presentatie van studenten van de Gerrit Rietveld Academie die speculatie en de toekomst centraal stellen in hun artistieke onderzoek. Hun werken, die de studenten ‘future-ready interventies’ noemen, moedigen de bezoeker aan om zich te verdiepen in hypothetische scenario’s en projecties van onze toekomst. Wij nodigen je van harte uit voor de feestelijke start van FOR[T]SIGHT op vrijdag 8 december van 16.00 – 19.00 uur.

Het Kunstfort stelt jaarlijks tijdelijk gebruik van ruimtes op en rond het forteiland beschikbaar aan kunstacademiestudenten en nodigt hen uit om de unieke geschiedenis, ecologie en materialiteit van het Kunstfort als inspiratiebron te gebruiken. De komende presentatie ‘FOR[T]SIGHT’ komt voort uit een samenwerking tussen Kunstfort bij Vijfhuizen en de afdeling DesignLAB van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Reflecterend op de geschiedenis(sen) van het voormalige Fort bij Vijfhuizen, was het conceptuele uitgangspunt dat hun docent Arine Aprahamian aan de studenten gaf, sciencefiction, verhalende en toekomstige verdedigingsstrategieën. Door sciencefiction te omarmen als instrument voor speculatieve futuristische verhalen, ontwikkelden de studenten een interpretatie van de toekomst in taal, beeld of object.

Op vrijdag 8 december vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom om de officiële start van de presentatie te komen vieren met toespraken, optredens, een drankje en een hapje. De werken van de studenten zijn van 8 december tot en met 17 december tijdens reguliere openingstijden te bezoeken.

 

Terug naar begin