Heleen Blanken
When Water Falls
07.07–​01.09.2019
Terug naar overzicht

Heleen Blanken (Nederland / The Netherlands)
When Water Falls, 2019
Installation at Contrair Festival
7 x 40 meter
Plastic Metallic Foil

Het When Water Falls-project is een reflectie op plastic afval. Het gaat over de complexiteit van door de mens gemaakte aanwezigheid in de natuurlijke omgeving. De folie wordt steeds opnieuw gebruikt en in een nieuw werk verwerkt. When Water Falls #3, getoond op het forteiland van Kunstfort bij Vijfhuizen, is het derde werk in een serie van hergebruiken. Het vorige werk werd gemaakt in opdracht van het DGTL-festival.

Heleen Blanken is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Amsterdam. Ze werkt met media-cinematografie, fotografie en installatie. Ze heeft een Bachelor of Fine Art van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Haar artistieke praktijk is geïnspireerd door de scheiding tussen de mens en de omgeving. Ze onderzoekt de verschillende lagen van onze esthetische waarneming van de natuurlijke wereld, en het definiëren van traditionele artistieke dichotomieën zoals het organische versus het kunstmatige, en het analoge versus het digitale. In haar werk bevraagt ze hoe we ideeën over de natuur formuleren, ons uitnodigend om deze te bevragen en alternatieve visies te integreren.

Met haar performatieve visuele shows over de hele wereld is Heleen Blanken bekend in zowel de elektronische muziekwereld als in de beeldende kunsten. Haar werk is internationaal gepresenteerd, door ondermeer het Stedelijk Museum Amsterdam, Van Gogh Museum, Amsterdam, Mutek Montreal, Gropius Bau Berlin, Ron Mandos Gallery, Rembrandt House, La Gaîté Lyrique, Mapping festival en STRP Festival.

www.heleenblanken.com

Heleen Blanken, When Water Falls #3, Kunstfort bij Vijfhuizen, 2019. Foto: LNDWstudio.

Heleen Blanken, When Water Falls #3, Kunstfort bij Vijfhuizen, 2019. Foto: LNDWstudio.

Heleen Blanken, When Water Falls #3, Kunstfort bij Vijfhuizen, 2019. Foto: LNDWstudio.

 

Terug naar begin