Rob Sweere
In Orbit
10.07–​28.08.2011
Terug naar overzicht

In de zomer van 2011 toonde het Kunstfort bij Vijfhuizen een overzicht van het werk van beeldend kunstenaar Rob Sweere. Met zijn contemplatieve werken, verleidde Sweere de bezoekers om de omgeving en hun plaats daarin op een nieuwe manier bewust te worden. Hij deed dit door middel van kunstobjecten waar men in plaats kan nemen en tevens langs een niet-materiële, conceptuele weg.

Naast de tentoonstelling van bestaand werk, werd er ook een groot nieuw object gerealiseerd, dat zijn première beleefde op het fortterrein: Contemplatorium – Vortex. Deze overzichtstentoonstelling markeerde voor Rob Sweere het einde van een periode in zijn werk en persoonlijk leven, waarna er een markante omkering in zijn eigen gezichtspunt lijkt te ontstaan.

Sweere’s werken ontstaan intuïtief en uit het vrije denken. Hemel, Aarde, de natuurlijke omgeving en het ervaren van je plaats daarin, zijn veelvuldig terugkerende motieven in zijn werk. Door op de grootse dimensies te wijzen, wil hij ons opmerkzaam maken van de waarden die we langs intuïtieve weg aan onze ervaring daarvan verbinden.

Tentoonstelling In Orbit van Rob Sweere in het Kunstfort bij Vijfhuizen. Hemel, aarde, de natuurlijke omgeving en het ervaren van je plaats daarin, zijn terugkerende motieven in het werk van Sweere.

Terug naar begin