HARD-CORE
“After a storm comes another storm”
07.04–​23.06.2019
Terug naar overzicht

HARD-CORE (NL, 2011-…)

HARD-CORE is een in Amsterdam, Londen en Parijs gevestigde kunst startup, bestaande uit Hrafnhildur Helgadóttir, Eloise Bonneviot, Saemundur Thor Helgason en Anne de Boer – onder begeleiding van hun CEO Skyler Lindenberg.

Het collectief richt zich op de ontwikkeling van geautomatiseerde ‘curator-toepassingen’. Het streven is de subjectieve taak van het samenstellen van tentoonstellingen volledig te automatiseren tot een democratischer systeem voor het selecteren en presenteren van kunst. In 2011 lanceerde HARD-CORE de eerste curatorial robot ooit, genaamd ASAHI. Deze robot cureerde diverse tentoonstellingen in Amsterdam; deze werden gekenmerkt door een ongebruikelijke plaatsing van kunstwerken en nieuwe onderlinge relaties.

Sinds de lancering van de eerste versie van ASAHI nam HARD-CORE deel aan tentoonstellingen in Nederland, Engeland, Duitsland, Polen, Zwitserland en Cyberspace. HARD-CORE droeg bij aan lezingen en paneldiscussies zoals Impaktfestival 2016 in Utrecht, TEXT2SPEECH: Proxy Politiek en Intrekking bij ICA Londen en Studium Generale van de Gerrit Rietveld Academie in 2017. Sinds 2015 leidt HARD-CORE de eigen module ‘Documentatie en online aanwezigheid’ op de BA Fine Arts aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Op donderdag 13 juni, als een dienst aan de omgeving rond Kunstfort bij Vijfhuizen, faciliteert HARD-CORE een consultatie Communal Healing voor uiteenlopende organisaties in de omgeving – zoals bewoners, bedrijven, instellingen en het publiek

Under Pressure: an evening with Skyler Lindenberg, CEO, HARD-CORE, Q21, Vienna, Austria Photography Courtesy of Vienna Art Week and HARD-CORE.

Kunstfort bij Vijfhuizen, 2019. Foto: LNDWstudio.

Kunstfort bij Vijfhuizen, 2019. Foto: LNDWstudio.

Terug naar begin