Opening zomertentoonstelling: Jan Robert Leegte - Clear Obscure
07.07.2019
15:00–18:00
Terug naar overzicht

Op zondag 7 juli, vanaf 15.00 uur, opent ons zomerseizoen met een solo-tentoonstelling van Jan Robert Leegte in de Genieloods.

Jan Robert Leegte – Clear Obscure
07.07-01.09.2019

De term ‘transparantie’ werd in 1969 geïntroduceerd als een manier van programmeren voor computers. Het zou de basis vormen van een interactie met computers die iedereen intuïtief zou begrijpen – met als prijs het verbergen van alle interne werkingen van de machine.
Jan Robert Leegte’s tentoonstelling Clear Obscure vult de Genieloods met tekeningen en performances. De tekeningen voeren terug naar de techniek van clair-obscur uit de Renaissance. De computer performances variëren van document performances en synthetische wildernissen tot recitaties van binnen de black box. Als architectuur weerspiegelt de installatie de omgeving van Fort bij Vijfhuizen. Er ontstaat een overweldigend landschap van meerdere perspectieven, fragmenten en tijden.

Jan Robert Leegte woont en werkt in Amsterdam. Hij nam recent deel aan toonaangevende tentoonstellingen zoals Electronic Superhighway in Whitechapel Gallery in Londen en Open Codes op ZKM Karlsruhe. Zijn werk is tentoongesteld bij MAAT Lisbon, MOTI Breda, iMal Brussel en Nomade Art Space in Hangzhou. Leegte’s eerste solo-show was Sculpting the Internet bij Upstream Gallery in Amsterdam.

Feestelijke opening op zondag 7 juli, 15.00 uur. Welkomstwoord om 15.30 uur, gevolgd door borrel en muziek door Mayo.

In het fort: Border Agency – Liquid Landscapes: what if the ground under your feet can’t be trusted?

In en rond het eiland interventies door: Heleen Blanken, Almagul Menlibayeva, Becket MWN en het tweede hoofdstuk van Kunstfort Kasus: Vincent Knopper

Extern: Kunstfort presents at Parksessies: Puck Verkade (17–20 juli, Haarlem)

Het Kunstfort wordt ondersteund door de Gemeente Haarlemmermeer en het Mondriaan Fonds

 

Terug naar begin