Opening zomertentoonstelling: Border Agency - Liquid Landscapes: what if the ground under your feet can't be trusted?
07.07.2019
15:00–18:00
Terug naar overzicht

Op zondag 7 juli, vanaf 15.00 uur, opent ons zomerseizoen met een solo-tentoonstelling van Border Agency in het Fort.

Border Agency – Liquid Landscapes: what if the ground under your feet can’t be trusted.
07.07.2019

Fort bij Vijfhuizen speelt mee in een geschiedenis waarin Nederland een militaire strategie bedacht die het landschap in een wapen transformeerde door water als verdedigingslinie te gebruiken.

Nu de Stelling van Amsterdam niet langer een actief verdedigingsmechanisme is, en zodoende teruggebracht tot onderdeel van het landschap, maakt het collectief Border Agency een tentoonstelling die bezoekers confronteert met een ‘actief’ bewapend landschap. Voor Liquid Landscapes combineren de onderzoekers en kunstenaars hun lopende Landmines Project met nieuw werk. Deze nieuwe installatie, deels gemaakt met behulp van lokale samenwerkingen in Haarlemmermeer, reflecteert op de werking van een bewapend landschap. Zo koppelt Liquid Landscapes de Stelling van Amsterdam met de mijnenvelden in de Atacama-woestijn op de grens tussen Chili, Argentinië, Peru en Bolivia.

Border Agency is gevormd in Chili. Het internationale collectief doet onderzoek naar de representatie van landschap en de relaties daartoe in bepaalde gemeenschapen. Zij maken zichtbaar hoe de sociale constructie van het landschap plaatsvindt via mediatechnologieën, waarbij ze gebruik maken van video, audio, digitale fotografie, tekeningen en installatie.

In de Genieloods: Jan Robert Leegte – Clear Obscure

In en rond het ei¬land in¬ter¬ven¬ties door: Heleen Blanken, Al¬magul Men¬li¬bayeva, Becket MWN en het tweede hoofd¬stuk van Kunstfort Kasus: Vin¬cent Knopper

Ex¬tern: Kunstfort presents at Parksessies: Puck Verkade (performatieve schilderijen en video-loop, 17–20 juli, Haarlem)

Het Kunstfort wordt on­der­steund door de Ge­meente Haar­lem­mer­meer en het Mond­riaan Fonds.

 

Terug naar begin