Monira Al Qadiri - FACE (lecture performance)
18.04.2017
19:30–21:00
Terug naar overzicht

Monira Al Qadiri – FACE (performatieve lezing)
18.04.2017

”FACE”

Human representation and the cheapness of the modern selfie

Monira Al Qadiri is momenteel resident aan de Rijksacademie van beeldende kunsten in Amsterdam.

Op dinsdag 18 april 2017 organiseert het Kunstfort “FACE”, een speciale lezing van Al Qadiri waarin het verleden, toekomst, ritueel en technologie samensmelten in de vervreemdende omgeving van het Kunstfort bij Vijfhuizen.

Zijn representaties van het menselijke gezicht even waardevol als vroeger in het digitale tijdperk waarin we leven? In “FACE” onderzoekt Monira Al Qadiri deze essentiële vraag door te focussen op religieuze openbare muurschilderingen in haar geboorteland Koeweit, die ze vele jaren onderzocht en ontwikkelde tot een grootschalige video-installatie met de titel “Muhawwil” (Transformer). Vragen over afgoderij en heiligheid, menselijke representatie en de goedkoopheid van de moderne selfie worden allemaal verkend in deze mysterieuze, contemplatieve analogie.

Monira Al Qadiri is een Koeweitse beeldend kunstenaar geboren in Senegal en opgeleid in Japan. In 2010 ontving ze een Ph.D. in inter-media kunst aan de Universiteit van Tokyo waar haar onderzoek zich richtte op de estethiek van verdriet in het Midden-Oosten, voortkomend uit poezie, muziek, kunst en religieuze praktijken. Haar werk onderzoekt onconventionele genderideiteiten, petro-culturen en hun mogelijke toekomst, evenals de erfenissen van corruptie. Daarnaast is ze een van de oprichters van kunstenaarscollectief GCC.

De avond is in het Engels.
Gratis entree.

Locatie: Genieloods, Kunstfort bij Vijfhuizen.

“FACE” maakt deel uit van een reeks maandelijkse openbare evenementen georganiseerd door het Kunstfort rond de tentoonstellingen en het lopende Kunstfort-thema van science fiction.

 

Terug naar begin