Kunstfort presents at Grazende Zwaan: Zaadbommetjes maken
12.09.2020
14:30–16:30
Terug naar overzicht

Kom lekker wroeten in de aarde tijdens de workshop zaadbommetjes maken. Een zaadbom is een pakketje bloemzaadjes, beschermd door klei en compost. Deze kleine ronde bolletjes hebben de potentie om alle mensen te verrassen met tientallen bloemen! Je stopt ze zo in je jaszak en ze liggen lekker in de hand. Ideaal dus om bij je te hebben voor het geval je een plek ontdekt die wel wat bloemen en bijen kan gebruiken. Op Landgoed Kleine Vennep is er ook een bijenkolonie. En ook zijn er heel veel bloemen. Ze maken niet alleen Haarlemmermeer mooier, maar bijen zijn ook nog eens heel belangrijk. Waarom? Ook dat leer je in deze workshop.

De workshop vindt plaats onder leiding van Mariken Straat, projectleider van Kunstfort Bee Heroes, het bijenproject van het Kunstfort dat aandacht geeft aan de strijd tegen bijensterfte.

Datum: zaterdag 12 september, 14:30 uur tot 16:30 uur (doorlopende workshop)
Leeftijd: iedereen
Kaartverkoop: website Grazende Zwaan

Kunstfort bij Vijfhuizen brengt op zaterdag 12 sept een interactief programma voor jong en oud: met een creatieve ARTWISE workshop, zaadbommetjes voor bijen maken met Kunstfort Bee Heroes en een bijzonder optreden van Emma van Meijeren.

 

Terug naar begin