Kunstfort bij Vijfhuizen presents: 'Nacreous Clouds' van Paula Garcia Sans op Boring Festival
20.01–​21.01.2023
Terug naar overzicht

Op 20 en 21 januari vindt de eerste versie van Boring Festival in Haarlem plaats, een tweedaags muziek-, theater- en kunstfestival dat de grenzen tussen cultuur en nachtleven doorbreekt. Het Kunstfort bij Vijfhuizen presenteert op verschillende culturele locaties in en in de omgeving van het stadscentrum het werk Nacreous Clouds van Paula Garcia Sans.

In de video-installatie Nacreous Clouds raakt Paula aan de magie en het griezelige van het niet-begrijpen van de processen achter onze high-tech apparaten. Door vergelijkingen met natuurlijke fenomenen te trekken, onderzoekt Paula de vage grenzen tussen het menselijk lichaam en diens technologische tegenhanger. De installatie bestaat uit vier hoofdstukken die onafhankelijk van elkaar op verschillende festivallocaties te zien zijn: Noord-Hollands Archief, twee locaties in Patronaat en Philharmonie Haarlem.

Mixed-media kunstenaar Paula is geboren in Barcelona en woont momenteel in Amsterdam. Met behulp van verschillende media zoals CGI (computer-generated imagery), installaties, sculpturen en virtual reality verkent ze een voortdurende interesse in de menselijke relatie tot kunstmatigheid. Als maker experimenteert ze met thema’s als lichaamsperceptie, geopolitieke veranderingen en online identiteit.

Het Kunstfort werkte eerder samen met Paula tijdens ‘Worlds that World’, een programma waarin kunstenaars werk maakten rond het bouwen van werelden.

Kijk hier voor meer informatie en tickets over Boring Festival en tickets.

Soundtrack: fragmenten uit ‘ftsttg 0.1’ van ftsttg.

Video Still from Paula Garcia Sans - Nacreous Clouds, 2023.

Terug naar begin