From Picture to Image: Rachel de Joode icw Itsourplayground
28.11.2017
19:30–22:00
Terug naar overzicht

Op dinsdag 28 september komen Rachel de Joode en het Franse kunstenaarsduo Itsourplayground (Camille Le Houezec en Joey Villemont) samen om het onderwerp sculpturale fotografie te bespreken. Het uitgangspunt is de huidige najaarstentoonstelling Flat Nature / Surface Bodies door Rachel de Joode.

De avond gaat van start met een presentatie door Rachel de Joode, gevolgd door een gesprek tussen de kunstenaars onder leiding van artistiek directeur Zippora Elders rond dit thema.

Het programma start om 19.30 (deuren open om 19.00 uur), gevolgd door een drankje tot ongeveer 21.30. Gratis toegang, aanmelden door een e-mail te sturen naar: info@kunstfort.nl

Let op: de avond is in het Engels.

OVER DE KUNSTENAARS

Rachel de Joode (NL, 1979 – woont in Berlijn) was een van de eerste kunstenaars die sculpturale objecten en fotografische prints combineerde met verwijzing naar internet esthetiek. De kunstenaar staat bekend om haar “sculpturale fotografie”, waarvoor ze in natuurlijke vormen foto’s van organische materialen print en snijdt.

Het in Parijs gevestigde kunstenaarsduo Itsourplayground (Camille Le Houezec en Joey Villemont) werd opgericht in 2009. Hun projecten nemen de vorm aan van sculpturen, tentoonstellingen of installaties waarbij het samenstellen als medium wordt gebruikt. IOP streeft ernaar om meer inzicht in hun werk en wijzen van presentatie en tentoonstellen door middel van tekst en suggestieve middelen. Meer over Itsourplayground: http://itsourplayground.com/

Rachel de Joode, Flat Nature / Surface Bodies, 2017 © Courtesy the artist

Rachel de Joode, Flat Nature / Surface Bodies, 2017 © Courtesy the artist. Foto: Simon Trel

Rachel de Joode, Flat Nature / Surface Bodies, 2017 © Courtesy the artist. Foto: Simon Trel

Rachel de Joode, Flat Nature / Surface Bodies, 2017 © Courtesy the artist. Foto: Simon Trel

Terug naar begin