Boekpresentatie: What if the ground under your feet can't be trusted? Kunstcollectief Border Agency
02.03.2021
18:00–19:00
Terug naar overzicht

Kunstfort presenteert de online boekpresentatie van Border Agency’s nieuwe publicatie ‘What if the ground under your feet can’t be trusted?’ Op dinsdag 2 maart van 18.00 tot 19.00 (CET) op zoom.

Registreer hier: https://zoom.us/webinar/register/WN_owl9vYYDSHSKgH0JPqRPvg

Het Chileense kunstenaarscollectief Border Agency richt zich op het verkennen van de grenzen van de noties van landschap en wordt gevormd door Sebastian Melo, Rosario Montero en Paula Salas. Hun nieuwe boek onthult de reflecties die voort komen uit de tentoonstelling ‘Liquid Landscapes: what if the ground under your feet can’t be trusted?’, gepresenteerd in het Kunstfort in 2019. Border Agency introduceert de nieuwe publicatie in een gesprek met onderzoeker Jeroen Boomgaard, fotograaf en kunstenaar Ola Lanko, onderzoeker Ronald Rietveld van RAAAF en theoreticus en schrijver Theo Reeves-Evison. Introductie door directeur Zippora Elders. Voertaal Engels.

We nodigen het publiek uit om te reflecteren op de onzekerheden die voortkomen uit The Landmine Project, dat de grensgebieden van de Atacama-woestijn onderzocht die in ‘wapen landschappen’ zijn veranderd na het plaatsen van antipersoonsmijnen en antitankmijnen tijdens de dictatuur tussen 1973 en 1983, die vanwege verschillende factoren, tot op de dag van vandaag nog steeds verborgen zijn in het landschap. De vragen over de impact van een landschap wapen weiden zich uit tot andere landschappen en temporaliteiten, zoals Fort bij Vijfhuizen, dat deel uitmaakte van een 19e-eeuwse militaire strategie die het landschap in een wapen transformeerde door water als verdedigingslinie te gebruiken.

 

Terug naar begin