Residency Milton Almonacid
21.06–​13.07.2023
Terug naar overzicht

Met trots verwelkomt het Kunstfort de inheemse filosoof Milton Almonacid uit Chili, verbonden aan de Universiteit van Kopenhagen, als resident op het fort. Almonacid richt zich onder meer op dekolonisatie van kennis en geest, ‘whiteness studies’, inheemse kennisleer en niet-westerse mondiale verhalen.

Sinds 2017 werkt hij samen met universiteiten en culturele instellingen in Chili en Europa mee aan onderzoeksprojecten rond de dekolonisatie van kennisproductie en het ontwerp van het transitieparadigma. Dit doet hij onder meer door het ontwikkelen van speculatieve methodologieën die zouden kunnen leiden tot ontwrichtende, creatieve en innovatieve benaderingen voor de complexe problemen waar we mondiaal mee te maken hebben.

Tijdens zijn verblijf op het Kunstfort treedt Milton onder meer in contact met kunstacademies, individuele kunstenaars en lokale partijen gespecialiseerd in stedelijke ontwikkeling.

Deze residentie is tot stand gekomen met onze partner Valley of the Possible in Chili. Op 29 juni vindt in samenwerking met Valley of the Possible en Felix Meritis in Amsterdam de bijeenkomst: BLACK EARTH | Cultivating the Collapse plaats, rond Milton’s uitdagende premisse, dat we de ondergang moeten omarmen en cultiveren, in plaats van te proberen deze te voorkomen. Op 12 juli vindt in samenwerking met Podium voor Architectuur het publieksprogramma Samenwerking met vernietiging: Een andere benadering van het ontwerpen van de toekomst met Milton Almonacid plaats op het Kunstfort. Kijk hier voor meer informatie over het programma.

 

Terug naar begin