Opening presentatie HKU studenten Product Design - Ordo Rerum
01.11.2023
Terug naar overzicht

Op zondag 5 november opent om 14:00u in de Genieloods de presentatie ‘Ordo Rerum’ van tweedejaars studenten Product Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Iedereen van harte welkom! De presentatie is te zien van donderdag 2 tot en met 12 november tijdens openingstijden.

Jaarlijks geeft het Kunstfort ruimtes op en rond het forteiland tijdelijk in gebruik aan kunstacademiestudenten. Aan hen de schone uitdaging om, met de plek als startpunt, ideeën en werk te ontwikkelen en te delen met een publiek. Het Kunstfort geeft historische en ecologische input, verder is het aan de studenten zelf om vorm te geven aan hun presentatie.

Voor het vak ‘Beeld’ gingen deze HKU- studenten tijdens hun veldonderzoek op zoek naar verborgen verhalen om uit te lichten voor een publiek. Sommigen lieten zich inspireren door de materialen en de architectuur van het fort, anderen richten zich meer op waar het fort voor hen voor staat, weer anderen zoomen uit naar mechanismes van conflict en vergankelijkheid.

De groep koos de titel Ordo Rerum als referentie aan ‘de loop der dingen’.

Deelnemende studenten:
Demi Nankman, Edy Steenvoorden, Gijs Mul, Lou Bolinger, Luca Corallo Caro, Meike Derks van de Ven, Melina Vormer, Nikki Alkim, Noa Bruinsma, Noa Grilk, Norah van Lith, Ruben de Rooij, Sarah Vreeken, Veere Horstman, Wieke Hams, Wije Hermesdorf

Met dank aan begeleidend docent Valerie van Leersum.

 

Terug naar begin