Mededeling: Chris de Jong overleden
27.06.2022
Terug naar overzicht

Onze penningmeester Chris de Jong is woensdag 22 juni 2022 overleden. Geheel onverwachts, op het terras van zijn dierbare Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam.

Chris trad vier jaar geleden toe tot het bestuur van Kunstfort bij Vijfhuizen. Hij was open, vol energie en hulpvaardig. Iemand die warm liep voor nieuwe plannen en een medemens in nood hielp met concrete daden.

Van het Verhalenhuis was hij medeoprichter en zakelijk leider. Verder was Chris onder meer betrokken bij Kunstinstituut Melly (voorheen Witte de With), De Ateliers Amsterdam, Fort Asperen, Studio Peer / Theater Peeriscoop in Gorinchem, poppentheater Damiet van Dalsum in Dordrecht en stichting Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie te Geldermalsen. Ook stond hij aan de start van de restauratie en verbouwing van de Kleine Komedie en Felix Meritis Amsterdam, en van IFFR, het International Film Festival Rotterdam.

Vorig jaar werd Chris in Gorinchem Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn vele verdiensten op het gebied van culturele financiering in het hele land.

Dag lieve Chris, rust zacht…

Namens bestuur, directie en het hele team van Kunstfort bij Vijfhuizen,

Jan Hoekema, voorzitter
Rabiaâ Benlahbib, directeur

Foto: Simon Trel

Terug naar begin