Kunstfort bij Vijfhuizen ontvangt programmabijdrage Kunstpodia 2024-2025 van het Mondriaan Fonds
14.07.2023
Terug naar overzicht

We zijn blij met de mooie toekenning die wij ontvingen van het Mondriaan Fonds voor ons programma 2024-2025. Naast het Kunstfort ontvingen nog 30 andere kunstpodia een toekenning, van in totaal 69 aanvragende podia. Helaas konden 9 positief beoordeelde collega-organisaties door een tekort aan budget niet worden gehonoreerd. We hopen dat zij niet op zullen geven en nodigen hen uit voor samenwerking waar dat voor onze organisaties en voor de sector voedend kan zijn.

Het Mondriaan Fonds vindt de programma’s van kunstpodia van vitaal belang voor de ontwikkeling en zichtbaarheid van hedendaagse beeldende kunst: “Hoewel soms beperkt in omvang, zijn dit de locaties waar nieuwe tendensen opkomen en de ruimte krijgen; waar verbreding en innovatie zich ontwikkelen. Ze staan daarom aan de basis van het beeldende kunstveld en zijn onmisbaar voor een gezond ecosysteem in de kunst,” zo stelt het fonds.

Voor ons als organisatie is zo’n meerjarige toekenning een grote steun in de rug. Afgezien van de erkenning die eruit spreekt, stelt het ons in staat om samenwerkingen aan te gaan met partners van een grotere omvang dan wijzelf hebben en die langer vooruit werken. We kijken ernaar uit om de komende twee jaar ons culturele steentje bij te dragen.

Klik hier om updates over onze programma’s te ontvangen.

Terug naar begin