Kunstfort Buitenateliers (i.s.m. De Ateliers)
Kokou Ferdinand Makouvia
2020
Terug naar overzicht

Kokou Ferdinand Makouvia (Togo,1989) is deelnemer aan de post-academische opleiding De Ateliers in Amsterdam en werkt en verblijft op het forteiland van het Kunstfort.

‘Mijn installatie op het forteiland van het Kunstfort is een verlengstuk van mijn studiowerk in Amsterdam en onderdeel van mijn onderzoek met betrekking tot “connectiviteit van elementen ”. De ruimte van het forteiland geeft mij de mogelijkheid om mijn atelierwerk te vergroten en verbinding te maken met de natuurlijke omgeving. Het project heet “Haunted Village”. Het omvat een aantal experimenten met verschillende materialen die ruimte, land, water en andere objecten met elkaar verbinden. Mijn startpunt voor het werk was het gebruik van ‘objets trouvés’ van het forteiland die ik aanvulde met keramische objecten, getiteld ‘Sculpting the Weight’. De toevoeging van het constructieve element verwijst naar de architectuur van het fort.
Elk werk moet worden gezien als een individueel werk, maar vormt tegelijkertijd één geheel in de ruimte waar bezoekers doorheen kunnen lopen en het werk op hun eigen manier kunnen ervaren.’

Photo: Maarten Nauw

 

 

 

 

 

Terug naar begin