Ad de Jong
All Rays On Us
2021 09.07.2021–​31.12.2024
Terug naar overzicht

De mystieke grondslag van de beelden van Ad de Jong is zijn geestelijke binnenwereld verbinden met zijn fysieke buitenwereld.

In deze tijd is het belangrijk om alles als één geheel te zien. Verschillen en onbekende vormen visueel tot één geheel maken en laten voelen is wat hij zo direct mogelijk aan het publiek wil geven. Hij hoopt dat de toeschouwer dit kan zien en ervaren in zijn nieuwe negen meter lange sculptuur All Rays on Us (2021), in het park op de graswal bij de grote bomen bij het Kunstfort.

De titel All Rays on Us is geen verklaring van het beeld maar vooral bedoeld om te gebruiken als een visualisatie als je naar het beeld kijkt en er doorheen loopt.

Het beeld is niet ontworpen maar op een organische manier gemaakt. De vormen van de mallen zijn direct getekend en verwerkt tot het beeld wat je ziet. Het is gemaakt van epoxyhars, glasvezel en pigmenten.

Aan het beeld hangen elementen van stukken strandhout en gekleurde epoxy, twintig in totaal. Dit zijn stralende talismannen die te zijner tijd worden weggeven.

Door elementen uit verschillende culturen in zijn leven in een inwijdingsperformance uit te voeren, heeft hij het beeld met de omliggende grond, bomen en het water, met deze specifieke plek verbonden.

All Rays on Us is tot stand gekomen mede dankzij het Mondriaan Fonds.

Ad de Jong, All Ray On Us, Kunstfort (c) Kunstfort bij Vijfhuizen, 2022. Foto: LNDW Studio

Terug naar begin